Blandade provsmakningar - vissa mer lyckade än andra
onsdag 22 oktober 2008
Potatis- och purjosoppa, med fänkål och kassler
Till den här soppan, som blev 2 rejäla portioner, kokade jag 4 stora skivade potatisar, en liten purjolök och en liten fänkål. Jag smaksatte soppan med vitlök, dijonsenap, havssalt med sjögräs och rejält med soppkrydda. På slutet hällde jag i en liten skvätt matlagningsgrädde och toppade med 1,5 skiva hackad kassler.
Smaken blev väldigt bra, men konsistensen blev kanske en aning för tjock, fast det går ju att späda när jag ska värma den till lunchen.
På jakt efter den perfekta lunchlådan experimenterar jag med resterna från gårdagens middag + de grönsaker som fanns med i veckans Ekolåda + alla möjliga och omöjliga kryddor och smaksättare.
Kryddorna kommer ofta från min butik www.kryddlandet.se eftersom jag måste provsmaka så jag vet vad jag säljer...
Ibland blir det bra och ibland blir det... öhhh... annorlunda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar