
- 500 gram hjort (eller annat vilt)
- 2 tsk sichuanolja
- 3 palsternackor (eftersom jag hade det hemma, morötter går säkert lika bra)
- 2 rödlökar
- 8-10 champinjoner
- 2 msk grovriven pepparrot
- 1-2 tsk viltmix (kryddblandning med enbär, rosmarin, peppar, lagerblad och timjan)
- 4 dl vatten
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk senap (jag hade engelsk citronsenap)
Bryn köttet i ganska små bitar, jag stekte i sichuanolja för att få lite smak men det är inte nödvändigt. Lägg över köttet i en gryta. Bryn de skivade palsternackorna och grovhackad lök och lägg ner i grytan.
Häll i vatten (en buljongtärning skulle kanske varit gott också, men det kom jag på för sent), pepparrot, salt och kryddor (viltmix eller liknande). Om man inte stekt i sichuanolja är det säkert gott att ta i lite peppar och/eller chili istället. Koka under lock tills det mesta av vattnet är borta. Jag tittade inte på klockan men det tog nog 20-30 minuter.
Tillsätt champinjoner i ganska stora bitar, matlagningsgrädde och senap och låt det koka ihop. Vi serverade grytan med kamutvete.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar