
- 500 gram högrev, skuret i små (centimeterstora) bitar
- 3 gula lökar, skurna i strimlor
- 3 paprikor i bitar (jag tog en gul, en röd och en orange)
- 5 stora potatisar (i så små bitar/skivor att de blir kokta på 15 minuter)
- 8 dl vatten
- 2 dl rödvin
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 dl krossade tomater
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 köttbuljongtärning
- saften av 1 apelsin (riv av skalet innan du pressar apelsinen, det ska användas senare)
- 2-3 msk ungerskt paprikapulver
- 1-2 tsk kummin
- 0,5 tsk chilipulver
- en nypa salt
Servera med en klick apelsinmajonäs som man blandar ihop av:
- 1 dl majonäs
- 1 dl creme fraiche
- rivet skal av 1 apelsin
- lite salt och svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar