söndag 11 januari 2009

Gulaschsoppa

Jag blev inspirerad av ett gulaschrecept jag hittade på ICA, men modifierade det lite och resultatet blev jättegott! De här ingredienserna använde jag:
  • 500 gram högrev, skuret i små (centimeterstora) bitar
  • 3 gula lökar, skurna i strimlor
  • 3 paprikor i bitar (jag tog en gul, en röd och en orange)
  • 5 stora potatisar (i så små bitar/skivor att de blir kokta på 15 minuter)
  • 8 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 dl krossade tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • saften av 1 apelsin (riv av skalet innan du pressar apelsinen, det ska användas senare)
  • 2-3 msk ungerskt paprikapulver
  • 1-2 tsk kummin
  • 0,5 tsk chilipulver
  • en nypa salt
Bryn löken och häll sedan ner allt utom potatis och paprika i en stor gryta. Låt det puttra i 40 minuter. Lägg sedan ner potatisen och koka 10 minuter till. Lägg slutligen ner paprikan och koka ytterligare 5 minuter.

Servera med en klick apelsinmajonäs som man blandar ihop av:
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl creme fraiche
  • rivet skal av 1 apelsin
  • lite salt och svartpeppar

Inga kommentarer: