lördag 12 september 2009

Chicken curry

Superenkel och god (och stark!) indisk kyckling:
  • 400 gram strimlad kycklingfilé
  • 1 hackad rödlök
  • 1 zucchini i bitar
  • 2 paprikor i bitar (jag hade 1 röd och 1 grön)
Bryn ovanstående ingredienser och häll över dem i en gryta. Blanda ner
  • 4-5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong (jag hittade ekologisk buljong från Biofood på Hermans ekohandel i Stockholm)
  • 3-4 msk limejuice
  • lite salt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2-3 tsk mild curry
  • 1 tsk chilipulver
  • red av med lite maizena
Koka tills kycklingen är färdig och grönsakerna lagom mjuka. Servera med basmatiris, naanbröd och en klick yoghurt.

Inga kommentarer: