söndag 6 september 2009

Viltgryta med korv

En liten försmak på höstens smarriga grytor...
  • 500 gram grytbitar av viltkött (vi hade rådjur), marinerad i
  • 0,5 dl Bullfighter Steak & Burger sauce
  • 2 palsternackor i skivor
  • 1 stor morot i skivor
  • 1 kålrabbi i skivor
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 dl jägermix
  • salt

Koka i ca 1 timme och lägg sedan till:

  • 2 små rödlökar i klyftor
  • 7-8 champinjoner i klyftor/halvor
  • 3-4 msk stark ajvar relish
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 200 gram peperonikorv i bitar

och koka ytterligare 20-30 minuter tills köttet känns mört.

Servera med t.ex. ris eller matvete.

Inga kommentarer: