- 1 fläskfilé
- 2 tsk Ningtsus sichuanolja
- 1/4 vitkålshuvud
- 6-7 champinjoner
- 2 paprikor (en röd och en gul)
- 1 liten broccoli
- 1 msk mörk sirap (ja, jag håller med... lite konstigt... men när jag strimlade vitkålen blev jag sugen på kålpudding och då kom jag att tänka på sirap :-)
- 1/2 köttbuljongtärning
- 2-3 dl vatten
- 2-3 msk Höstdrömmar (blandning av dragon, oregano, rosépeppar, svartpeppar, vitlök, koriander och salt)
- Majzena
- 1 dl creme fraiche
Strimla fläskfilén och bryn den i sichuanoljan. Strimla grönsakerna och lägg alltihop i en gryta tillsammans med vatten, buljongtärningen och kryddorna. Låt det puttra tills köttet är klart och grönsakerna lagom mjuka. Red av med lite majzena och avsluta med en klick creme fraiche för lite mildare smak.
Vi hade tyvärr bara basmatiris hemma, det var inte speciellt gott till den här grytan, men det funkade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar