Blandade provsmakningar - vissa mer lyckade än andra
onsdag 27 augusti 2008
Kokoskyckling med ras el hanout
Idag blev det kyckling med lite intressant smak. Jag stekte tre strimlade kycklingfilér tillsammans med några champinjoner, ärter, majs och haricot verts. Sen rörde jag ner en liten burk kokosmjölk + en halv burk lätt creme fraiche och kryddade med salt, svartpeppar och ras el hanout (en nordafrikansk kryddblandning som bl.a smakar lite kardemumma).
Till detta blev det fullkornsbulgur som jag kryddade med Santa Marias "Kryddmix för bulgur - persilja, mynta & citron".
Det smakade alldeles utmärkt, men jag hade nog velat ha det en aning starkare. Jag får fundera till nästa gång på om man kan lägga till något mer...
På jakt efter den perfekta lunchlådan experimenterar jag med resterna från gårdagens middag + de grönsaker som fanns med i veckans Ekolåda + alla möjliga och omöjliga kryddor och smaksättare.
Kryddorna kommer ofta från min butik www.kryddlandet.se eftersom jag måste provsmaka så jag vet vad jag säljer...
Ibland blir det bra och ibland blir det... öhhh... annorlunda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar