tisdag 2 september 2008

Fiskgryta med kräftstjärtar

Idag lärde jag mig att rouille är starkt :-) Det kändes inte så först så jag hällde på lite mer... dumt, men det gick att äta... Så här gjorde jag i alla fall fiskgrytan:


Lite fisk (en 400 gramspåse med färdigskuren lax, hajmal och sej) fick koka i hälften av kräftstjärtsspadet och 3 msk limejuice (jag borde ha tagit mer limejuice för den smaken kändes inte alls). Sedan blandade jag ner lite grönsaker: champinjoner, rödlök, zucchini, ärter, vaxbönor och röda linser. Vaxbönorna hade jag kokat en stund innan, men de var ändå ganska hårda så de hade nog behövt en tag till på spisen.

Därefter hade jag i en skvätt matlagningsgrädde och kryddade med rouille (en fransk kryddblanding som lite hemlighetsfullt sägs innehålla "blandade kryddor med vitlök, paprika och lite salt"). Jag tog först en rågad matsked och smakade av, då smakade det ingenting så jag tog nästan en matsked till och det var alltså för mycket...

Slutligen blandade jag ner kräftstjärtarna och serverade grytan med kamutvete.

Betyget blev alltså knappt godkänt. Jag måste definitivt göra om det här med lite mindre rouille och mer limejuice.

Inga kommentarer: